Avoin korkeakouluopetus

Avoin korkeakouluopetus

Kesäyliopistot ovat alueellisen koulutustarjonnan oppilaitoksia, joiden toiminnassa painottuvat avoin korkeakouluopetus sekä alueen muihin osaamis- ja sivistystarpeisiin vastaaminen ottaen huomioon myös korkeakoulutettu väestö.

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto toimii koko alueella ja sillä on toimipaikat Pyhäjärvellä ja Ylivieskassa.

Avoin yliopisto-opetus

Avoin yliopisto-opetus järjestetään yhteistyössä yliopistojen ja korkeakoulujen kanssa alueellisten koulutustarpeiden mukaan. Opetuksella on aina korkeakoulun vahvistus.
Opetus toteutetaan yliopistojen tiedekuntien tutkintovaatimusten ja opetussuunnitelmien mukaisesti; se vastaa sisällöltään ja vaatimustasoltaan sekä opettajien pätevyyden osalta yliopistoissa edellytettyä tasoa.

Suoritetuista opinnoista todistuksen antaa aina yliopisto. Meneillään on mm. nelivuotinen kauppatieteiden kandidaatin tutkintoon johtavaa koulutus, jossa on mahdollisuus osallistua myös yksittäisille kursseille. Hallintotieteessä on myös mahdollisuus valita sopivia kursseja tai opiskella perusopinnoista aineopintoihin.

Ammatillinen täydennyskoulutus

Ammatillinen täydennyskoulutus toteutetaan joko omaehtoisena koulutuksena tai työnantajien tilaamana henkilöstökoulutuksena.  Koulutustarjonta muuttuu jatkuvasti pyrkien vastaamaan alueellisiin tarpeisiin. Sisällöt vaihtelevat itsensä kehittämisestä tietyille ammattiryhmille kohdistettuihin ajankohtaispäiviin. Ohjelmasta löytyy  juridiikkaa, talouskoulutusta, työyhteisön johtamista ja työyhteisötaitoja ja sosiaali- ja terveysalan erityiskysymyksiä.

Yhteystiedot:

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto
Pyhäjärven toimipaikka, Ollintie 26, 86800 Pyhäsalmi, puh. 040 775 6931, kesayo(@)pyhajarvi.fi
Ylivieskan toimipaikka, Valtakatu 4, 84100 Ylivieska, puh. 08 4294 558, kesayo(@)ylivieska.fi

suomi