Oulun Eteläinen Info

Tietoa Oulun Eteläisestä

 

Oulun Eteläinen - kasvua ja kehitystä

Oulun Eteläinen on 14 kunnan ja kolmen seutukunnan yhteistyöalue Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa, kolmen jokilaakson (Siika-, Pyhä- ja Kalajoki) alueella. Alueen asukasmäärä, noin 90 000, on neljännes koko Pohjois-Pohjanmaan väestöstä. Alle 25-vuotiaita on noin 33 % asukkaista. Oulun Eteläisen alue koostuu kolmesta seutukunnasta, Haapaveden-Siikalatvan, Ylivieskan ja Nivala-Haapajärven seutukunnista, jotka toimivat aluekehitystyön edelläkävijöinä.

Ylivieskan seutukunta - kaupan, matkailun ja yrittäjyyden keskus

Perämeren rannikkoa, jokilaaksoja, valtateiden varsia ja Pohjanmaan rataa - Ylivieskan seutukunta on väylien varrella. Ylivieska on kaupan keskus, Oulaisissa on hyvinvoinnin- ja terveydenhuollon keskittymä, Kalajoki tunnetaan matkailusta. Alavieskasta ja Merijärveltä löytyy monipuolista yrittäjyyttä, Sievi on pieni teollisuusihme.

Nivala-Haapajärven ja Haapaveden-Siikalatvan seutukunnat - modernia maaseutua ja teollisuutta

Suomen keskipisteen ympäristö on puolestaan modernia, teollistunutta maaseutua. Se tunnetaan ennen kaikkea maidon ja lihan tuotannosta sekä metalli- ja puuteollisuudesta. Nivala-Haapajärven seutukuntaan kuuluvat Nivala, Haapajärvi, Pyhäjärvi, Reisjärvi ja Kärsämäki. Suomen maantieteellisen keskipisteen ympärille levittäytyvä Haapaveden-Siikalatvan seutukunta on yhtä kuin Haapaveden kaupunki, Pyhännän ja Siikalatvan kunnat.

suomi