Alueuutiset KP24

Makuelämykset syntyvät puhtaista raaka-aineista avoimesti ajattelemalla

Tuovi Pulkkanen YLIVIESKA Ylivieskalaisen Pikkuveli ravintolat Oy:n yrittäjä Jari Ruonakoski on viime syksystä lähtien ollut erittäin kiireinen. Hän johtaa Napapiirillä Rovaniemellä aloittanutta Nova Skyland Hotellin ravintolatoimintaa, mutta on tiukasti kiinni myös oman yrityksensä toiminnassa.

Ensimmäinen tutkimus vanhoillislestadiolaisten taloudellisesta toiminnasta

Kalajokilaakso Rovaniemi Taloudellinen toiminta vanhoillislestadiolaisuuden piirissä on ihmisiä paljon puhuttava asia, josta ei kuitenkaan tiedetä juuri mitään. Lestadiolaiset tunnetaan yleensä ahkerina ja yritteliäinä ihmisinä, jotka toimivat erityisesti rakentamisen alueella.

Energiakorjaus tuo säästöä ja viihtyisyyttä

Anne Mattila Oulainen Vanhan talon remontoiminen energiatehokkaaksi on kannattavaa, koska se laskee jatkossa asumiskustannuksia. Säästön lisäksi luvassa on lisää viihtyisyyttä.

Rekkamiehestä tuli miljonääri

Juhani Rintakumpu Nivala Nuoliojan Sepolta on turha kysellä, haluatko miljonääriksi? Nimittäin Nivalan rempseä rekkamies on jo miljonääri.

Vaihtopenkki: Ne kieltäytyjät

Jääkiekon MM-kisoihin on aikaa pari viikkoa, ja tuttu debatti käy jälleen kuumana. Rapakon takana NHL:n pudotuspelit ovat täydessä vauhdissa ja työmaaltaan vapautuu jatkuvasti uusia huippukiekkoilijoita maajoukkueen käyttöön.

Valtosilla yhteinen rengasrumba

Juhani Rintakumpu Sievi Anja ja Kauko Valtosella yrittäminen on niin pahasti verissä, että parin eläkevuoden jälkeen he kyllästyivät turhauttaviin sohvapäiviin. Kerran lopetettu rengasalan yrittäjyys palasi muutaman välivuoden jälkeen arkeen, ja tänäkin keväänä kaksikko on jälleen työn touhussa Sievin Jyringin pajassaan.

Sievi FS pelaa Futsal-liigan pronssista

Kolme edellistä Suomen mestaruutta Futsal-liigassa voittanut Sievi FS päättä tänä vuonna kautensa pronssipeliin. Pronssimitalien kohtalo ratkaistaan yhdessä ottelussa, joka pelataan lauantaina Sievin monitoimihallissa.

Ylivieskan valmistuskeittiö rakennettaneen erillisenä

Juhani Rintakumpu Ylivieska Ylivieskan Jokirannan koulun yhteydessä toimineen valmistuskeittiön rakentaminen tulevien kouluratkaisujen yhteydessä on saanut uuden käänteen. Teknisten palveluiden lautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle, että valmistuskeittiö toteutetaan erillishankkeena eikä sitä tehdä rakennettavan yhtenäiskoulun yhteyteen.

Suomen Ladun maastopyöräkiertue alkaa

Suomen Ladun Maastopyöräily tutuksi -kiertue starttaa jälleen huhtikuun lopulla – nyt jo kolmannelle kesäkaudelleen. Lajia aloittaville aikuisille tarkoitetuissa yhden illan tapahtumissa pääsee kokeilemaan maastopyöräilyä myös ilman omaa pyörää.

Pakohuonetta pelattiin Ylivieskassa

Hannu Verronen Ylivieska Ylivieskan nuorisotalolla Sputnikissa pelattiin keskiviikkoiltana toistaiseksi viimeistä kertaa pakohuonetta. Ratkottavana nuorilla oli murhamysteeri.

Simonpuiston päiväkoti peruskorjataan

Juhani Rintakumpu Ylivieska Teknisten palveluiden lautakunta päätti käynnistää Simonpuiston päiväkodin peruskorjauksen hankesuunnittelun. Samalla esitetään varhaiskasvatukselle tarveselvityksen käynnistämistä.

Ylivieskan kirkkokaava jäi pöydälle

Juhani Rintakumpu Ylivieska Uuden kirkon rakentamisen mahdollistava asemakaavamuutos jäi pöydälle Ylivieskan kaupungin teknisten palveluiden lautakunnassa. Erimielisyyttä on siitä, millainen suojelutaso tulisi olla kaavaan sisältyvällä vanhalla terveystalolla, jossa toimii nykyisin päiväkoti, ja siinä on myös kaksi asuntoa.

Konekapina Nivalassa perjantaina ja lauantaina

Seija Krapu Nyt kannattaa suunnata Nivalaan maatalous- ja konekaupan Konekapinaan 20. –21. huhtikuuta. Esittelyissä on on kahtena päivänä uusinta uutta, isompia ja pienempiä koneita lukuisilta valmistajilta, tarjouksia ja tarjoilua.

Nivalan 3D-metallitulostukseen yliopiston jatkoprojekti

Oulun yliopistossa on käynnistynyt hanke, jossa selvitetään 3D-tulostamalla tuotettujen metallikappaleiden jälkikäsittelyn parantamista ja menetelmän kehittämistä osaksi tuotannollisia työvaiheketjuja. Tulevaisuuden tuotantoteknologiat -tutkimusryhmä (FMT) on saanut tutkimukseen Euroopan aluekehitysrahastolta 746 000 euron rahoituksen.

Nivalan kaupunkikuva kaunistuu Malisjokivarressa

Kaija Vähäsöyrinki Nivalan kaupunkikuva on viime viikkojen aikana muuttunut melkoisesti, kun keskeisellä paikalla Malisjoen varressa seissyt ja moneen kertaan laajennettu osuusmeijeri on suurelta osin purettu. Kokonaan hävitettiin Veteraanipuiston puoleisessa päässä olleet asunto- ja toimistorakennukset sekä vanhimmat osat.

Sivut