Alueuutiset KP24

11 hakijaa Reisjärven kehitys- ja talouspäällikön virkaan

Reisjärven kunnan kehitys- ja talouspäällikön virkaan on saapunut määräaikaan mennessä 11 hakemusta. Kehitys- ja talouspäällikön virkaa ovat hakeneet Jonna Haikara Reisjärveltä, Mikko Heinonen Kinnulasta, Henri Hilpinen Vaasasta, Sirkku Kianto Oulusta, Henriikka Mäkelä Lempäälästä, Pasi Näsänen,Kai Pouttu Ruukista, Johanna Rautakoski Ylivieskasta ja Mika Ylikorpi.

Kalastuspulmia ratkotaan torstaina uudella Kalastajan kuumalla linjalla

Pohjois-Pohjanmaalaisten kalastuspulmia ratkotaan torstaina uudessa Kalastajan kuuma linja -palvelussa. Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön kalatalousasiantuntijoiden uusi puhelinpalvelu vastaa Pohjois-Pohjanmaan kalastusharrastajien kysymyksiin ensi torstaina.

Korona muutti myös Vähäkankaan sukuseuran suunnitelmia – sukujuhla siirtyy ensi kesään

Korona sotki myös Vähäkangas sukuseuran suunnitelmat, joten täksi elokuuksi kaavailtu sukujuhla siirtyy ensi kesään Sukuseura jatkaa työtään Vähäkangas-suvun tunnetuksi tekemisessä ja keskinäisen yhteydenpidon vaalimisessa. Suunnitteilla on oma Facebook-ryhmä, jotta myös suvun ulkomailla asuvat jäsenet voivat helpommin tutustua ja pitää yhteyttä kotimaan sukulaisiin.

Pääkirjoitus: EU painostaa vesistötöihin

3. 8. 2020 EU:n vesiensuojelupolitiikka on varsin kunnianhimoista. Pintavesien suojeluun ja parantamiseen tähtäävässä vesipuitedirektiivissä asetettiin jo vuonna 2000 tavoitteeksi saavuttaa koko Euroopassa järvissä, joissa ja pohjavesissä vähintään hyvä tila.

Lukijalta: Tuulimyllyistä ongelmajätettä

Suomen Tuulivoimayhdistyksen toimitusjoht. Anni Mikkonen (Lapin Kansa 6. 7. 2020) väistää tuulimyllyjen erittäin ikävän ongelman väittämällä, että tuulimyllyjen siipien kierrätystä kehitetään.

Sivut