Uutisten kerääjä

Testaa Ylen testillä, tunnistatko haitalliset vieraskasvit – Kurtturuusun lisäksi moni muukin tuttu kasvi on riesa luonnossa

Uutiset YLE Oulu -

Ihmisen mukana tavalla tai toisella Suomeen kulkenut kasvi on vieraslaji. Pihapiiriin koristeeksi hankittu kasvi, pensas tai puu voi kuitenkin siemenien tai juurenkappaleiden avulla etsiytyä paikoille, joissa ne pääsevät valloilleen.

Toukokuun lopussa Suomessa monin paikoin tuttu kurtturuusu julistettiin hävitettäväksi. Maassamme on kuitenkin suuri määrä lajeja, jotka eivät tänne kuulu.

Alla olevassa testissä sinun pitää erottaa kolmen kuvan joukosta haitalliseksi vieraslajiksi luokiteltu kasvi.

Testin lähteenä on käytetty vieraslajit.fi-sivustoa ja Luontoportti-sivustoa.

Vieraslaji uhkaa levitessään alueen alkuperäisiä kasveja ja niistä riippuvaisia hyönteisiä ja perhosia. Tämä oli syynä siihen miksi esimerkiksi kurtturuusu on paitsi EU:n myös Suomen kansallisen haitallisten vieraslajien listalla.

Kurtturuusu on haitallinen etenkin merenrannoilla ja muuallakin kuin Suomessa.

– Se on valtavan haitallinen kasvi. Esimerkiksi Tanskassa on hiekkarantoja, joissa kurtturuusupensaikot ovat peittäneet paitsi rannat myös niillä sijainneet mökitkin alleen, sanoo ylitarkastaja Harri Helmisaari Suomen ympäristökeskuksesta.

Vieraslajit voivat myös risteytyä kotoisten lajiemme kanssa ja hävittää alkuperäisen lajin kokonaan.

Näin on käynyt alkuperäisluontoon kuuluvalle metsäomenapuulle, joka on risteytynyt pihoilla tuttujen tarhaomenapuiden kanssa. Nyt tarhaomenapuu on haitallinen vieraslaji Ahvenanmaalla, jossa vielä löytyy uhanalaista metsäomenapuuta (Malus sylvestris).

– Jos haitallisen vieraslajin torjuntaan tai leviämisen ehkäisyyn herätään ajoissa, niin vahingot eivät kasva liian suuriksi, sanoo Helmisaari.

Lisää haitallisia vieraslajeja ja ohjeita niiden kanssa toimimiseksi osoitteesta vieraslajit.fi

Lue lisää juttuja vieraslajeista:

Vieraslaji lupiini leviää tienvarsilta myös metsiin – "Osittain näyttää siltä, että peli on menetetty"

Vieraslajien poisto luonnosta vie Oulussa ainakin kolme vuotta

Vieraslajien hävittämiseen etsitään tehokkaita keinoja

Kokki, Raahen Castello, Raahe

Alueen avoimet työpaikat -

Kokki, Raahen Castello, Raahe, Haku päättyy: 31.08.2019, kokoaikatyö, Kesto: yli 12 kuukautta, Toistaiseksi voimassaoleva
Ammattitaitoinen kokki Pizzeria Finlandiaan. Työhön kuuluu myös pizzojen valmistaminen. Ota yhteys suoraan työnantajaan ja kysy lisätietoja. Yhteyshenkilö Haci Cinar puh. 044 259 1773....

Kauniin kurtturuusun hävittäminen on Helsingin seudulla kallis ja jopa mahdoton paukku: "Kolme vuotta on lyhyt aika" – Muualla ollaan toiveikkaampia

Uutiset YLE Oulu -

Kansallisesti haitalliseksi vieraslajiksi luokitellun kurtturuusun myynti- ja maahantuontikielto astui voimaan kesäkuun alussa. Myös kurtturuusun kasvatus on kiellettyä kolmen vuoden siirtymäajan jälkeen, 1. kesäkuuta 2022 lähtien.

Oulussa, Jyväskylässä, Tampereella ja Turussa kolmen vuoden siirtymäajan uskotaan olevan realistinen. Sen sijaan eteläisessä Suomessa siirtymäaika tulee tekemään tiukkaa.

– Kolme vuotta on lyhyt aika. Ei se käsin lähde sieltä, vaan konetyötäkin joudutaan tekemään. Luulisin, että siihen saa menemään parisataatuhatta euroa, Korkeasaari Zoon kiinteistön- ja ympäristönhoidon johtaja Hanna Kurki toteaa.

Myöskään Helsingin ja Espoon kaupungeilla ei uskota kolmen vuoden siirtymäajan riittävän. Ongelmallista on, että laji ei lähde yhtä helpolla kuin se leviää.

Tästä on kyse
 • Kurtturuusun Rosa rugosa -laji ja sen valkokukkainen muoto Rosa rugosa f. alba on molemmat luokiteltu kansallisesti haitallisiksi vieraslajeiksi.
 • Kurtturuusua ja sen valkokukkaista muotoa ei saa päästää ympäristöön eikä tuoda Suomeen EU:n ulkopuolelta eikä myöskään toisesta EU-maasta. Niitä ei saa päästää markkinoille, välittää, myydä tai luovuttaa eteenpäin.
 • Kurtturuusun kasvatus on kiellettyä kolmen vuoden siirtymäajan jälkeen, 1.6.2022 lähtien.
 • Kurtturuususta jalostettuja tarhakurtturuusuja eli Rosa rugosa -lajikkeita ei tarvitse hävittää.

Hiekkarannoilla kurtturuusu kykenee levittäytymään läpitunkemattomiksi tiheiköiksi vaakajuurakkonsa avulla ja syrjäyttämään siten täysin alkuperäisen merenrantalajiston. Kasvustot voivat laajentua jopa hehtaarien kokoisiksi ja haitata myös rantojen virkityskäyttöä.

Pääkaupunkiseudun vihertoimen vastaavat kokoontuvat syksyllä puimaan tulevaa vieraslajitaistoa.

– Kaunishan tämä olisi. Mutta jo vuodesta 2018 sitä on täältä poistettu ja silti se on leviämässä tuonne veden rajaan. Jos emme poistaisi tätä, niin parissa vuodessa tämä ranta olisi täynnä kurtturuusua, Espoon kaupungin vihertuotantopäällikkö Anne Mannermaa sanoo ja katselee kurtturuusujen valloittamaa hiekkarantaa.

Oulussa, Tampereella ja Turussa siirtymäaika riittänee

Oulussa kolmen vuoden siirtymäajan uskotaan riittävän kurtturuusun hävittämiseen, sillä Pohjanmaalla laji ei ole ehtinyt levitä yhtä laajalle kuin eteläisessä Suomessa. Myöskään erityisiä määrärahoja kurtturuusun hävittämiseen ei todennäköisesti tarvita.

Kaupungin tavoitteena on edetä normaalin kunnossapitobudjetin puitteissa.

– Viimeisenä vuonna voidaan tarkistaa tilannetta, jos esimerkiksi joitain isompia pensasryhmiä pitäisi uusia, mutta tarkempaa tietoa ei niistä vielä ole, Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelujen ylläpitovalvoja Niina Toivonen täsmentää.

Kaakkoisaasialainen karkulainen
 • Alun perin Kaakkois-Aasiasta lähtöisin oleva laji viihtyy erityisen hyvin hiekkaisilla ja soraisilla merenrannoilla.
 • Kurtturuusulla on vaakajuurakko, jonka avulla se pystyy levittäytymään läpitunkeutumattomiksi tiheiköiksi erityisesti hiekkarannoilla ja syrjäyttämään täysin alkuperäisen merenrantalajiston.
 • Teiden varsille ja moottoriteiden keskitasoille kurtturuusua on istutettu, sillä laji sietää hyvin suolaa. Tienvarsi-istutukset villitsivät lajin leviämistä entisestään.
 • Uusille kasvupaikoille kurtturuusu kantautuu pääasiassa lintujen syysmuuton matkassa.
 • Kurtturuusu on erittäin hyvin sopeutunut vesilevintään toisin kuin muut ruusulajit. Kurtturuusun kiulukat ja siemenet kelluvat vedessä ja voivat ajelehtia veden mukana helposti uusille paikoille.
 • Kurtturuusun hävittäminen ei onnistu välttämättä kerralla, sillä maan sisään voi jäädä juurakon kappaleita. Käsiteltävällä kasvupaikalla tulee tehdä jälkihoitoa tulevinakin vuosina, jotta laji saadaan varmasti hävitettyä lopullisesti.
 • Lisätietoja: www.vieraslajit.fi

Myös lupiinin osalta ollaan Oulussa levollisia. Kurtturuusun tavoin sen levinneisyys on pohjoisessa niukempaa kuin eteläisemmässä Suomessa. Toivosen mukaan kiitos kuuluu innokkaille talkoolaisille, jotka ovat katkoneet lupiinien kukintoja ja estäneet näin haitallisen vieraslajin leviämistä.

– Tällä viikolla on tullut tieto jo kolmesta talkooporukasta, Toivonen kertoo.

Vaikka Tampereella kurtturuusua on kaupungin ympäristösuunnittelija Jyrki Lehtimäen mukaan kohtuullisen paljon, suunnitelmaa kurtturuusun hävittämiseksi ei ole vielä tehty. Kolmen vuoden määräaikaa pidetään kuitenkin Tampereella realistisena.

– Kun suunnitelmat on tehty, on hyvinkin mahdollista, että kurtturuusu saadaan hävitettyä tavoiteajassa, Lehtimäki arvioi.

Turussa kurtturuusutilannetta kartoitetaan parhaillaan. Turussa kurtturuusua on kuitenkin verrattain vähän, eikä sitä ei ole kaupungin toimesta koskaan istutettu kovin innokkaasti.

Turun kaupungin kunnossapitopäällikkö Mari Helin arvelee, että kurtturuusun kitkeminen ja uusien kasvien istuttaminen niiden tilalle kustantanee noin 50 000 euroa.

– Jos sitä löytyy, se poistetaan, Helin sanoo.

Oulun tavoin myös Tampereella, Turussa ja pääkaupunkiseudulla vieraslajien kitkemistä edistävät aktiivisten kaupunkilaisten luotsaamat torjuntapartiot.

Hiekkarannalle asetuttuaan kurtturuusu levittäytyy läpitunkemattomiksi tiheiköiksi ja syrjäyttää näin täysin alkuperäisen merenrantalajiston. Tiheiköt haittaavat myös rantojen virkistyskäyttöä.Panu Kunttu / WWF Jyväskylässä lupiinit suurempi riesa kuin kurtturuusut

Jyväskylässä kurtturuusua aletaan kitkeä syksyn aikana. Myös siellä siirtymäajan uskotaan riittävän.

– Uskoisin, että kurtturuusun kanssa pääsemme hyviin tuloksiin hallinnoimillamme alueilla tämän kolmen vuoden aikana. Kustannusarviota ei tällä hetkellä ole tehty, mutta kokonaisuudessaan puhutaan vähintään 100 000 eurosta, Jyväskylän kaupungin viherpalvelupäällikkö Tuija Pajunen kertoo.

Kurtturuusujen lisäksi hävitettäväksi on määrätty erityisesti tienvarsilla rehottavat lupiinit, jotka on niin ikään luokiteltu kansallisesti haitallisiksi vieraslajeiksi. Lupiinin osalta tilanne on Jyväskylässä haastavampi. Levinneisyys on Pajusen mukaan suurta.

– Lupiinin siemenet säilyvät maaperässä vuosikymmeniä. Lupiinia on jo nyt hävitetty paikoitellen niittämällä ennen kukintaa ja tätä lisätään. Tämä tuo lisäkustannuksia, mutta niitä ei ole laskettu.

Myös komealupiini on luokiteltu kansallisesti haitalliseksi vieraslajiksi, jota koskevat samat säännöt kuin kurtturuusuakin; sitä ei saa päästää ympäristöön eikä tuoda Suomeen, pitää hallussa, kasvattaa, kuljettaa, saattaa markkinoille, välittää, myydä tai muuten luovuttaa.Janne Lindroos / Yle

Pajusen mukaan myös kuntalaiset ovat käärineet hihat ja ryhtyneet hävityshommiin. Jyväskylän kaupunki on järjestänyt yhteistyössä Japa ry:n kanssa vieraslajien hävitystalkoita. Lisäksi Jyväskylä on mukana viisivuotisessa Viekas Life -hankkeessa, jossa kaupunki selvittää lampaiden hyödyntämistä haitallisen jättipalsamin tuhoamisessa.

Ympäristökysymyksiä herättävää torjunta-ainetta glysofaattia Jyväskylä ei aio vieraslajien hävityksessä käyttää.

– Jyväskylässä luottamushenkilöt ovat tehneet viime vuonna päätöksen glyfosaatittomuudesta eli glyfosaattia emme kaupungin omassa haitallisten vieraslajien hävityksessä käytä.

Kurtturuusun Rosa rugosa -laji ja sen valkokukkainen muoto Rosa rugosa f. alba on molemmat hävitettävä vuoteen 2022 mennessä. Sen sijaan kurtturuususta jalostetut tarhakurtturuusulajikkeet saavat jäädä.Janne Lindroos / Yle

Lue seuraavaksi:

Näin tunnistat kielletyn kurtturuusun

Vieraslajiasiantuntijan neuvo: Nyt keräämään lupiinikimppuja ja näivettämään kurtturuusuja

LVI-asentaja/Ohutlevyseppä, Peltisepänliike T Nissinen Oy, Kalajoki

Alueen avoimet työpaikat -

LVI-asentaja/Ohutlevyseppä, Peltisepänliike T Nissinen Oy, Kalajoki, Haku päättyy: 09.08.2019, kokoaikatyö, Kesto: 1 - 3 kk, mahdollisuus jatkoon
Haetaan rakennusalan osaajaa, jolta onnistuu ilmanvaihtoasennukset, rakennuspeltityöt ja ilmanvaihto-osien tekeminen. Koulutus ei ole pakollinen, mutta metalli-, rakennus- tai LVI-alan koulutuksesta on apua. Jos yrityksellä on töitä ja yhteistyö sujuu hyvin, on mahdollisuus työllistyä pidemmäksi aikaa....

Matematiikan tuntiopettaja, Raudaskylän Kristillinen Opisto, Ylivieska

Alueen avoimet työpaikat -

Matematiikan tuntiopettaja, Raudaskylän Kristillinen Opisto, Ylivieska, Haku päättyy: 31.07.2019 klo 12:00, muu osa-aikatyö, Kesto: 3 - 6 kk, 5.2.2020 saakka
Raudaskylän Kristillinen Opisto on noin 45 työntekijän ja 240 opiskelijan vireä, joustava ja innostava työ- ja oppimisympäristö. Opiston tehtävänä on koulutus-, kansalais- ja kehittämistoiminnan kautta edistää kokonaisvaltaista kestävää kehitystä, globaalisivistystä. MATEMATIIKAN TUNTIOPETTAJA ajalle 13.8.2019-5.2.2020 Työ koostuu lukion ja maahanmuuttajien ai...

Puhelinmyyjä, 3 paikkaa, Suoramarkkinointi Mega Oy, Ylivieska, Ylivieska

Alueen avoimet työpaikat -

Puhelinmyyjä, Suoramarkkinointi Mega Oy, Ylivieska, Haku päättyy: 18.08.2019, kokoaikatyö, Kesto: yli 12 kuukautta
Suoramarkkinointi Mega Oy on yli 30-vuotias, Suomen ja Baltian johtava puhelimitse tapahtuvaan asiakkuusmarkkinointiin erikoistunut yritys. Toimimme Suomessa 16 paikkakunnalla ja kuulumme vahvasti kehittyvän Alma Media Oyj -konsernin Alma Talent -liiketoimintayksikköön (www.almatalent.fi). Haemme PUHELINMYYJIÄ Ylivieskan toimistoon! Tarjoamme vakituista kokopäivätyötä päiväryhmässämme. Työaika ...

Kirvesmies, 2 paikkaa, Smile Henkilöstöpalvelut Oyj, Smile Pohjois-Pohjanmaa Oy, Raahe

Alueen avoimet työpaikat -

Kirvesmies, Smile Henkilöstöpalvelut Oyj, Raahe, Haku päättyy: 28.07.2019 klo 23:59, kokoaikatyö, Kokopäivätyö, Kesto: 1 - 3 kk, 2 - 3 kk
Kirvesmies Haemme asiakasyrityksellemme ammattitaitoista kirvesmiestä Raaheen. Työt pitävät sisällään kirvesmiehen työtehtävien lisäksi raudoitus-, betoni- sekä valutöitä. ---------- Mitä etsimme: Etsimällämme kirvesmiehellä on laaja-alainen kokemus rakentamisen maailmasta. Hän on kykenevä itsenäiseen työskentelyyn sekä omaa ammattimaisen asenteen työtä kohtaan. ---------- Lisäksi odot...

Puhelinmyyjä, 4 paikkaa, Suoramarkkinointi Mega Oy, Ylivieska, Ylivieska

Alueen avoimet työpaikat -

Puhelinmyyjä, Suoramarkkinointi Mega Oy, Ylivieska, Haku päättyy: 18.08.2019, iltatyö, osa-aikatyö, Kesto: yli 12 kuukautta
Suoramarkkinointi Mega Oy on yli 30-vuotias, Suomen ja Baltian johtava puhelimitse tapahtuvaan asiakkuusmarkkinointiin erikoistunut yritys. Toimimme Suomessa 16 paikkakunnalla ja kuulumme vahvasti kehittyvän Alma Media Oyj -konsernin Alma Talent -liiketoimintayksikköön (www.almatalent.fi). OSA-AIKAISTA ILTATYÖTÄ YLIVIESKASSA! Etsitkö tilapäistä tai vakituista lisäansiota oman työsi ohelle? Meil...

Kuorma-autonkuljettaja, Bolt.Works Oy, Ylivieska

Alueen avoimet työpaikat -

Kuorma-autonkuljettaja, Bolt.Works Oy, Ylivieska, Haku päättyy: 23.07.2019, kokoaikatyö, Kesto: 1 - 3 kk
Etsimme asiakkaallemme jäteautonkuljettajaa Ylivieskaan. Toivomme hakijalta: - C-ajokorttia - Voimassa olevaa kuljettajan ammattipätevyyttä - Digitaalista ajopiirturikorttia - Reipasta asennetta Työt alkavat heti ja kestävät alustavasti syyskuun loppuun. Hae paikkaa jättämällä hakemus järjestelmäämme https://q.bolt.works/application.html?advertId=309451&locale=fi Lisätietoja avoimesta työpaik...

Tuotannon vastuuhenkilö nahkontaan, QFox Oy, Kalajoki

Alueen avoimet työpaikat -

Tuotannon vastuuhenkilö nahkontaan, QFox Oy, Kalajoki, kokoaikatyö, Kesto: 3 - 6 kk, mahdollinen vakinaistaminen myöhemmin.
QFox Oy:n moderni, uusinta tekniikkaa hyödyntävä nahkojen esikäsittelylaitos, joka valmistui Himangalle loppuvuodesta 2017. Laatuun ja asiakastyytyväisyyteen panostaen, hoidamme kettu- ja supinahkojen käsittelyn innovatiivisesti ja korkeatasoisesti. Etsimme nyt palvelukseemme TUOTANNON VASTUUHENKILÖÄ/TYÖNJOHTAJAA Henkilön tehtävänä on toimia tuotannon vastuuhenkilönä, valvoa ja kehittää nahkont...

Kauneudenhoitoalan yrittäjä, T:mi parturi-kampaamo Marilyn, Ylivieska

Alueen avoimet työpaikat -

Kauneudenhoitoalan yrittäjä, T:mi parturi-kampaamo Marilyn, Ylivieska, kokoaikatyö, Kesto: yli 12 kuukautta
Huipputiimissämme on paikka vapaana kauneudenhoitoalan osaajalle! Voit olla kosmetologi, hieroja, ripsiteknikko tms. Vai onko sinulla tarjota jotain muuta palvelukokonaisuuteemme sopivaa osaamista? Tarjoamme sinulle oman työhuoneen, viihtyisän ja nykyaikaisen ympäristön, parhaat työkaverit. Edellytämme sinulta työhön sitoutumista, intohimoista asennetta, yrittäjä henkisyyttä. Ota rohkeasti yh...

IT Support, SSAB, Raahe, 2 paikkaa, StaffPoint Oy, Raahe

Alueen avoimet työpaikat -

IT Support, SSAB, Raahe, StaffPoint Oy, Raahe, Haku päättyy: 31.07.2019, kokoaikatyö, Kesto: 3 - 6 kk
Etsimme asiakkaallemme SSAB:lle kahta IT Support -osaajaa projektiin Raaheen kokoaikaiseen määräaikaiseen työsuhteeseen. Työtehtävät sisältävät lähitukitehtäviä, jotka edellyttävät perustason IT-osaamista kuten käyttäjä- ja työasemahallintaa. Työhön kuuluu asiakaspalvelua kasvokkain ja puhelimitse sekä perusasennustöitä. Henkilönä sinun tulee olla ulospäin suuntautunut ja hyvä tiimipelaaja. Sin...

Maansiirtoauton kuljettaja, Työtahti Oy, Raahe

Alueen avoimet työpaikat -

Maansiirtoauton kuljettaja, Työtahti Oy, Raahe, Haku päättyy: 28.07.2019 klo 23:59, 4-5 -vuorotyö, Kesto: 3 - 6 kk
Työtahti Oy on oululainen henkilöstöpalvelualan yritys. Olemme erikoistuneet henkilöstövuokraukseen ja rekrytointipalveluihin. Tarjoamme eri puolilla Suomea kumppaneillemme joustavasti ja ketterästi yhteistyökumppanin tarpeisiin harkiten räätälöidyt ratkaisut - tahdikkaasti. Haemme pitkät perinteet omaavalle yhteistyökumppanillemme Raahen alueelle osaavaa ja ammattitaitoista MAANSIIRTO-AUTON KULJ...

Sähköasentaja, Työtahti Oy, Kalajoki

Alueen avoimet työpaikat -

Sähköasentaja, Työtahti Oy, Kalajoki, Haku päättyy: 28.07.2019 klo 23:59, kokoaikatyö, Kesto: 6 - 12 kk
Työtahti Oy on oululainen henkilöstöpalvelualan yritys. Olemme erikoistuneet henkilöstövuokraukseen ja rekrytointipalveluihin. Tarjoamme eri puolilla Suomea kumppaneillemme joustavasti ja ketterästi yhteistyökumppanin tarpeisiin harkiten räätälöidyt ratkaisut - tahdikkaasti. Asiakkaamme, alansa kasvava moniosaajayritys, etsii KALAJOELLE motivoitunutta ja asiakaspalveluhenkistä sähköasentajaa. Ha...

IT Support, SSAB, Hämeenlinna, Raahe tai Helsinki, StaffPoint Oy, Hämeenlinna

Alueen avoimet työpaikat -

IT Support, SSAB, Hämeenlinna, Raahe tai Helsinki, StaffPoint Oy, Hämeenlinna, Haku päättyy: 31.07.2019, kokoaikatyö, Kesto: yli 12 kuukautta
Etsimme asiakkaallemme SSAB:lle IT Support -osaajaa joko Hämeenlinnaan, Raaheen tai Helsinkiin kokoaikaiseen vakituiseen työsuhteeseen. Työtehtävät sisältävät pääasiassa Service Desk -työtä sekä mahdollisesti myös lähitukitehtäviä, jotka edellyttävät perustason IT-osaamista kuten käyttäjä- ja työasemahallintaa. Työhön kuuluu asiakaspalvelua kasvokkain ja puhelimitse sekä vaativia perusasennustöit...

Ajoneuvoasentaja, Go On Raahe Oy, Raahe

Alueen avoimet työpaikat -

Ajoneuvoasentaja, Go On Raahe Oy, Raahe, Haku päättyy: 30.08.2019 klo 23:59, kokoaikatyö, Kesto: yli 12 kuukautta
Hakalan Koneklinikka on tarjonnut huolto- ja korjaamopalveluja Raahessa jo vuodesta 1991. Hakalan Koneklinikalta saat huollot ja korjaukset kaikkiin automerkkeihin. Yritys kuuluu Bosch Car Service -korjaamoketjuun, mikä takaa asiakkaille paitsi ammattimaisen työn jäljen, myös alkuperäislaatuiset varaosat sekä auton takuun säilymisen kuten merkkihuollossa. Haemme asiakkaallemme Hakalan Koneklinikk...

Työnjohtaja, Go On Raahe Oy, Raahe

Alueen avoimet työpaikat -

Työnjohtaja, Go On Raahe Oy, Raahe, Haku päättyy: 30.08.2019 klo 23:59, kokoaikatyö, Kesto: yli 12 kuukautta
Hakalan Koneklinikka on tarjonnut huolto- ja korjaamopalveluja Raahessa jo vuodesta 1991. Hakalan Koneklinikalta saat huollot ja korjaukset kaikkiin automerkkeihin. Yritys kuuluu Bosch Car Service -korjaamoketjuun, mikä takaa asiakkaille paitsi ammattimaisen työn jäljen, myös alkuperäislaatuiset varaosat sekä auton takuun säilymisen kuten merkkihuollossa. Haemme asiakkaallemme Hakalan Koneklinik...

Myyjä, Alko Oy, Pyhäjärven, Haapajärven, Kärsämäen ja Nivalan myymäläryhmään, Pyhäjärvi

Alueen avoimet työpaikat -

Myyjä, Alko Oy, Pyhäjärvi, Haku päättyy: 03.08.2019, muu osa-aikatyö, Kesto: yli 12 kuukautta
Tiesitkö? Meille Alkossa vastuullinen ja asiantunteva asiakaspalvelu on sydämen asia. Haluamme tarjota asiakkaillemme maailmanluokan palvelua ja henkilöstömme on tässä avainasemassa. Innostava työyhteisö, kollegat ja vahva osaamisen kehittäminen ovat tukenasi erinomaisen asiakaskokemuksen mahdollistajana. Innostamme onnistumaan! Kiinnostuitko? Haemme MYYJÄÄ (18 h / vko) Pyhäjärven, Haapajär...

Tilaelementtivalmistajia KW-Componentille, 4 paikkaa, NJC Henkilöstöpalvelut, Raahe

Alueen avoimet työpaikat -

Tilaelementtivalmistajia KW-Componentille, NJC Henkilöstöpalvelut, Raahe, Haku päättyy: 11.08.2019, kokoaikatyö, Kesto: 6 - 12 kk
Etsimme yhteistyökumppanillemme KW-Componentille Raaheen rakennusalan tekijöitä tilaelementtivalmistukseen! Työtehtäviisi kuuluu monipuoliset rakennusalan tehtävät elementtivalmistuksessa, esimerkiksi sisustusrakentamista, lattiamaton asennusta tai seinäelementtien tekoa. Työtä tehdään siistissä ja lähes pölyttömässä, turvallisessa tehdasympäristössä. Työpaikalla panostetaan hyvään yhteishenkeen...

Raudoittaja, 5 paikkaa, Treivan Company Oy, Pyhäjoki

Alueen avoimet työpaikat -

Raudoittaja, Treivan Company Oy, Pyhäjoki, Haku päättyy: 18.08.2019 klo 23:59, kokoaikatyö, Kesto: 6 - 12 kk
Haemme yritykseemme betonityöntekijää/raudoittajaa pääkaupunki seudulla ja Pyhäjoella sijaitseville työmaille. Hakijalta edellytetään vähintään kolmen vuoden työkokemusta, venäjän kielen taito sekä hitsaustaito katsotaan eduksi. Työn edellytyksenä on voimassa oleva työturvallisuus ja työterveyskortti! Ajokortti (B-kortti) ja vähintään 18 vuoden ikä on pakollinen....

Sivut

Tilaa syöte Oulun Eteläinen syötteiden kerääjä