Uutisten kerääjä

Metsänistuttaja, 3 paikkaa, Metsäpohjola Oy, kesätyö, Kärsämäki

Alueen avoimet työpaikat -

Metsänistuttaja, Metsäpohjola Oy, Kärsämäki, kokoaikatyö, Kesto: 11 pv - 1 kk
Metsäpohjola Oy on Pohjois-Pohjanmaan alueella toimiva metsäpalveluyritys. Tarjoamme asiakkaillemme kaikki eri metsänhoitotyöt istutuksista raivaussahatöihin. Nyt haemme kesälle 2020 kesätyöläisiä metsäpuiden taimien istutukseen. Kesätyöntekijöitä etsimme tänä vuonna Kärsämäen alueelta. Omaa autoa ei kuitenkaan tarvitse, sillä kyyti työmaille järjestetään yrityksen autolla Kärsämäeltä ja työskent...

Aino Pullin 100-vuotissyntymäpäivät peruuntuivat koronan vuoksi – "Kun olen 150-vuotias, silloin pidetään isot juhlat"

Uutiset YLE Oulu -

Huhtikuun 3. päivä oli odotettu päivä. Silloin liminkalainen Aino Pulli täytti 100 vuotta, ja suvun oli tarkoitus kokoontua. Vieraita oli tulossa yksi jokaista elettyä vuotta kohti.

Sata vuotta tuli täyteen eilen, mutta vallitsevan koronatilanteen vuoksi suuret juhlat jäivät ainakin toistaiseksi haaveeksi.

Reino Pulli ei ole nähnyt äitiään moneen viikkoon kasvotusten. Yhteyttä hän on pitänyt soittamalla. Syntymäpäivän kunniaksi Pulli tuo palvelukotiin täytekakkuja. Timo Nykyri / Yle

Syntymäpäiväsankaria varsinaisten juhlien siirtyminen ei haittaa, sillä hänen mukaansa moni muukin ikätoveri saattaa olla samassa tilanteessa.

– Kun olen 150-vuotias, silloin pidetään isot juhlat!

Vaikka juhlien siirtyminen ei paina mieltä, läheisten näkemättä jääminen harmittaa sukurakasta syntymäpäiväsankaria. Lähiomaistenkin vierailut ovat käytännössä tyrehtyneet kokonaan, jotta koronaviruksen mahdollinen leviäminen palvelukotiin estettäisiin.

Omaisvierailuiden loppuminen kuin seinään on ollut suurin muutos, jonka korona on aiheuttanut palvelukodin arkeen.

– Minkäpä tilanteelle voi, Aino Pulli tuumaa.

Syntymäpäivät vietetään palvelukodin asukkaiden ja henkilökunnan kesken täytekakkujen sekä kahvien kera.

Vieraita Uudesta-Seelannista saakka

Aino Pullin suurta juhlaa suunniteltiin kolmen kuukauden ajan, ja kaukaisimmat vieraat olisivat saapuneet Uudesta-Seelannista saakka. Pitkänmatkalaiset ehtivät Portugaliin asti, kunnes korona äityi pandemiaksi, ja rajoitustoimet siirsivät juhlat tuonnemmaksi.

– Uusiseelantilaiset sukulaiset lensivät takaisin kotiin ja karanteeniin. Edes korttia he eivät voi lähettää, niin tiukat rajoitustoimet siellä on, Aino Pullin poika Reino Pulli kertoo.

Reino Pulli toivoo, että juhlat saataisiin järjestymään jossain muodossa kesällä, mikäli tilanne sen sallii.

– Ulkomaiden vieraat jäävät varmaankin tulematta, hän harmittelee.

"Kamala tauti, joka saisi loppua jo"

Aino Pullin pitkän elämäntaipaleen aikana maailma on kohdannut monia pandemioita. Aino Pullilla onkin uusimmasta vitsauksesta sana sanottavanaan.

– Kamala tauti, joka saisi loppua jo. Varokaa koronaa, ja älkää menkö sellaisiin paikkoihin, joissa on paljon ihmisiä, syntymäpäiväsankari neuvoo.

Jutun keskusteluosio on auki sunnuntaihin 5 . huhtikuuta klo 23:een saakka.

Käsipyöräilijä Teppo Polvi luottaa koronakriisin keskelläkin tuttuihin metodeihin: mieli pysyy virkeänä, kun tekee eikä vain istu paikoillaan – Paralympialaisetkin siirtyivät, mutta pyöräilijän harjoittelu jatkuu normaalisti

Alueuutiset KP24 -

Suomen ja Nivalan käsipyöräilytähti Teppo Polven elämään koronaviruspandemia ei ole juurikaan vaikuttanut. Kalenterissa olleet kilpailut Tokion paralympialaisia myöten on siirretty hamaan tulevaisuuteen, mutta Polvi on jatkanut treenaamista entiseen malliin.

Kalajokilaakso 30 vuotta sitten: Pankinjohtajaakin hirvittivät korkeat korot

Alueuutiset KP24 -

30 vuotta sitten Kalajokilaakso kertoi takatalvesta, Antti-Roikon alituksesta, virolaisnuorten vierailusta, kähtäväläisten haaveesta saada kylälle ryhmäperhepäiväkoti ja Kalajokilaakson Iltarastien starttaavan 12 päivän päästä 25 osakilpailulla. Päivän pääjuttuun oli haastateltu Ylivieskan SYP:stä Kajaaniin lähtevää pankinjohtaja Mikko Kivimäkeä, joka kauhisteli haastattelussa korkeita korkoja.

Muu sosiaalialan ohjaaja ja neuvoja, IRCAL OY, TUOPA, Raahe

Alueen avoimet työpaikat -

Muu sosiaalialan ohjaaja ja neuvoja, IRCAL OY, Raahe, kokoaikatyö, Kesto: yli 12 kuukautta
Tuopa on raahelainen sosiaalihuolto- ja lastensuojelulain mukaisia tukipalveluita tuottava yritys. Teemme yksilö- ja ryhmämuotoista ammatillista tukihenkilötoimintaa, nuorten jälkihuoltoa ja valvottuja tapaamisia Raahen seutukunnassa. Haemme nyt kasvavaan joukkoomme ohjaajaa ammatillisen tukihenkilötoimintaan. Arvostamme työntekijältä reipasta työotetta, luontaista kykyä kohdata erilaisia ihmisi...

Lähihoitaja (hoivapalvelut), Toivolanranta Oy, Oulainen

Alueen avoimet työpaikat -

Lähihoitaja (hoivapalvelut), Toivolanranta Oy, Oulainen, Haku päättyy: 19.04.2020, kokoaikatyö, 3-vuorotyö, Kesto: 1 - 3 kk
Toiminnassamme korostuu vastuullisuus, inhimillisyys ja yksilöllisyyden kunnioittaminen. Meillä jokainen asukas on yksilö, josta haluamme pitää huolta kokonaisvaltaisesti. Haemme nyt HOITAJAA Toivontupaan Oulaisiin määräaikaiseen työsuhteeseen Tarjoamme sinulle edellytykset tehdä työsi hyvin ja laadukkaasti, asiakas yksilöllisesti kohdaten. Työskentelymme perustana on kokonaisvaltainen huolenp...

Sivut

Tilaa syöte Oulun Eteläinen syötteiden kerääjä