Feed aggregator

Lisää poliiseja koronakaranteeniin Oulussa – joukkoaltistuminen ei edelleenkään vaaranna toimintakykyä, poliisi vakuuttaa

Uutiset YLE Oulu -

Oulun poliisi on joutunut asettamaan lisää kentällä työskenteleviä poliiseja koronakaranteeniin.

Poliisin toimintakyky ja riittävä määrä partioita kentällä turvataan lähipäivinä työvuorojärjestelyillä ja mahdollisilla hetkellisillä tehtävänkuvan muutoksilla.

Perjantaina 22.1 kerrottiin, että reilut parikymmentä Oulun poliisin kenttäryhmissä työskentelevää poliisia on altistunut koronalle ja joutunut karanteeniin.

Asiasta kertoi ensin sanomalehti Kaleva. Altistuneen poliisijoukon karanteeni jatkuu ensi viikon puoleen väliin saakka.

Oulun poliisin apulaispoliisipäällikkö Arto Karnaranta sanoo, että hän ei halua puhua tarkoista luvuista. Poliisin toimintakykyyn nämä uudetkaan altistumiset eivät hänen mukaansa kuitenkaan vaikuta.

Nyt viikonloppuna käytetään hyväksi esimerkiksi liikennepoliisin partioita tai rikostutkinnassa työskenteleviä, jotka on varustettu kenttäkelpoisella varustuksella

– Tarvittaessa saamme tukea lähellä sijaitsevilta muilta poliisilaitoksilta. Toimintakyvyn puolesta ei huolta ole, kunhan tämä tilanne ei kovin kauaa kestä, sanoo Karnaranta.

Karanteeniin joutuneet ovat kenttähenkilöitä, jotka ovat väistämättä tekemisissä toistensa kanssa.

– Kohtaamisia tulee työpäivän aikana, ja tämä on valitettavan luonnollinen seuraus siitä, että näin moni altistui, kun tautitapaus joukossa oli.

Vihreiden Oulun toimiston ikkunat töhrittiin hakaristein ja uhkausviestein – poliisi aloittaa tapauksen esitutkinnan

Uutiset YLE Oulu -

Oulun Vihreät on tehnyt rikosilmoituksen toimistonsa ulko-oven ja ikkunoiden töhrimisestä hakaristein ja englanninkielisin uhkausviestein.

Vihreiden Oulun kunnallisjärjestön puheenjohtaja Aino-Kaisa Manninen sai kuulla asiasta perjantai-iltana hänelle soittaneelta paikalliselta aktiivilta. Hän oli huomannut asian sosiaalisesta mediasta.

Muun muassa Puskaradio Oulun sivuilla keskustelu vihreiden paikallistoimistoon kohdistuneesta ilkivallasta on käynyt kuumana eilisillasta saakka.

Aino-Kaisa Manninen teki töhrinnästä rikosilmoituksen lauantaiaamuna.Timo Sipola / Yle

– Onhan tämä todella ikävää ja vakavaa, mutta ei tämä kuitenkaan itseäni lannista, sanoo Manninen.

Hänellä ei ole mitään käsitystä tekijöistä.

Poliisi on kirjannut asiasta tehdyn rikosilmoituksen ja aloittaa tapauksen esitutkinnan.

– Tällaiseen pitää suhtautua vakavasti, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tiina Sarparanta Oulun poliisista.

Hän toivoo mahdollisten silminnäkijöiden ilmoittautuvan poliisille.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kommentoi Twitterissä tätä nyt vihreisiin ja aikaisemmin keskustaan kohdistunutta häirintää.

Hakaristi oli spreijattu Oulun vihreiden toimiston oveen.Timo Sipola / Yle

Marin sanoo, että demokraattisen toiminnan häirintä on yhteinen kysymys ja sillä on vaikutusta poliittiseen toimintaan ja ihmisten uskallukseen lähteä vaikuttamaan.

Hänen mukaansa yhteisen viestin on oltava selkeä, ettei tätä hyväksytä.

Marin kirjoittaa, että demokratian ja sen toimijoiden häirintä ja uhkailu ovat vakavia ja tuomittavia tekoja.

Hän viittaa viestissään siihen, että keskustan vaalitilaisuutta häirittiin rasistisilla solvauksilla, vihreiden Oulun-toimisto töhrittiin hakaristein ja uhkausviestein sekä kansanedustaja Juha Sipilän (kesk.) kimppuun käytiin eduskunnan edessä

Lastentarhanopettaja, Merijärven kunta, Koivukehdon päiväkoti, Merijärvi

Alueen avoimet työpaikat -

Lastentarhanopettaja, Merijärven kunta, Merijärvi, Haku päättyy: 07.05.2021 klo 15:00, kokoaikatyö, Kesto: yli 12 kuukautta
MERIJÄRVEN KUNNAN varhaiskasvatuksessa on haettavana Varhaiskasvatuksen opettajan toistaiseksi voimassaoleva toimi 1.3.2021 alkaen tai sopimuksen mukaan mahdollisimman pian hakukriteerit täyttävän hakijan löydyttyä. Merijärvi on 1100 asukkaan kunta Pohjois-Pohjanmaalla. Toimen sijoituspaikassa koivukehdon päiväkodissa on 2 lapsiryhmää ja esiopetustilat (esiopetus koulun alaisuudessa) sekä oppil...

Sales Agent, Telia Express, Telia Finland Oyj, Raahe

Alueen avoimet työpaikat -

Sales Agent, Telia Express, Telia Finland Oyj, Raahe, Haku päättyy: 07.02.2021 klo 23:59, muu osa-aikatyö, Kesto: yli 12 kuukautta
Nimeni on Jarkko Venäläinen ja vastaan Oulun sekä Raahen Telia Express -myyntipisteistä. Olen nyt hakemassa uusia myyjiä tiimiini. Etsin rohkeita ja positiivisia henkilöitä, joilla on vahva halu kehittää itseään ja kyvykkyys tehdä itsenäistä työtä. Uskallatko sinä tarttua haasteeseen ja luoda tulevaisuutta Telialla? Kiinnostuitko? Jätä hakemus tämän sivun alla olevan linkin kautta tai ota minuun ...

Muu lainopillinen erityisasiantuntija, 12 paikkaa, Oikisluotsi Oy, Kärsämäki

Alueen avoimet työpaikat -

Muu lainopillinen erityisasiantuntija, Oikisluotsi Oy, Kärsämäki, muu osa-aikatyö, Työaika sovitaan erikseen., Kesto: 11 pv - 1 kk, Työn kestosta sovitaan erikseen.
Oikisluotsi Oy on erikoistunut tehokkaisiin oppimisratkaisuihin, joiden avulla oppiminen on tutkitusti tehokkaampaa. Tuotamme valmennuskurssipalveluita oikeustieteen valintakokeeseen. Etsimme nyt oikeustieteen opiskelijoita ja oikeustieteen maistereita tuottamaan pääsykoeaineistosta opetusmateriaalia. Osa tehtävään valittavista tulee toimimaan tiiminjohtajina ja vastaamaan eri osa-alueiden onnis...

Sales Agent, Telia Express, Telia Finland Oyj, Oulu

Alueen avoimet työpaikat -

Sales Agent, Telia Express, Telia Finland Oyj, Oulu, Haku päättyy: 07.02.2021 klo 23:59, muu osa-aikatyö, Kesto: yli 12 kuukautta
Nimeni on Jarkko Venäläinen ja vastaan Oulun sekä Raahen Telia Express -myyntipisteistä. Olen nyt hakemassa uusia myyjiä tiimiini. Etsin rohkeita ja positiivisia henkilöitä, joilla on vahva halu kehittää itseään ja kyvykkyys tehdä itsenäistä työtä. Uskallatko sinä tarttua haasteeseen ja luoda tulevaisuutta Telialla? Kiinnostuitko? Jätä hakemus tämän sivun alla olevan linkin kautta tai ota minuun ...

Tutkimus: äidin asenteella on vaikutusta urakehitykseen – ja jos isä on ollut maanviljelijä, yrittäjyys kiinnostaa keskivertoa enemmän

Uutiset YLE Oulu -

Lapsuudenaikaiset tekijät voivat vaikuttaa siihen, millaisia työura ja työhyvinvointi ovat keski-iässä. Näin todettiin Oulun, Jyväskylän ja Helsingin yliopistojen yhteisessä tutkimuksessa.

Tutkimuksessa käytettiin aineistona vuonna 1966 syntyneiden, koko ikänsä seuratun pohjoissuomalaisen ryhmän vastauksia. Lähes 6 500 vastaajaa olivat arviointihetkellä 46-vuotiaita.

Aineistosta eroteltiin viisi erilaista työuratyyppiä: perinteiset työntekijän urat, korkeakoulutettujen työuratyyppi, yrittäjän polulle hakeutuneet, viivästyneesti työllistyneet ja epävakaalla työuralla olleet.

Tutkijat totesivat, että äidin kannustava asenne taloudelliseen itsenäisyyteen ennustaa päätymistä yrittäjän tai korkeakoulutetun uralle.

Tutkittavien äideiltä oli jo raskauden aikana kysytty, kuinka tärkeänä nämä pitävät ponnistelua kohti parempia taloudellisia olosuhteita.

– Korkeakoulutetuilla ja yrittäjillä oli enemmän taustoja, joissa äiti oli ollut sitä mieltä, että yksilön tulee ponnistella kohti parempaa taloudellista menestystä, työterveyshuollon professori Leena Ala-Mursula Oulun yliopiston elinikäisen terveyden tutkimusyksiköstä kertoo.

Myös isän ammatin merkitys nousi esille. Viidennes yrittäjän polun valinneista tuli perheestä, jossa isä oli ollut maanviljelijänä tutkittavan ollessa teini-ikäinen.

Työelämässä ponnisteluun kannustava asenne perheessä ja suotuisa työurakehitys näyttävät kulkevan käsi kädessä. Ala-Mursula kuitenkin korostaa, että lapsuuden opit eivät ratkaise kaikkea.

– Ponnisteluun kannattavalla asenteella oli vielä keski-iässä yhteyttä työtyytyväisyyteen ja työn merkityksellisyyteen elämässä. Mutta kyllä työn imua koetaan kaikenlaisten työurien myötä ja työolosuhteisiin kannattaa panostaa myös keski-iässä, Ala-Mursula sanoo.

Lue myös:

Joillekin työstä tulee yhä mielenkiintoisempaa, toisille käy päin vastoin – "Ihmisille jää työ, joka vaatii jonkinlaista luovaa ajattelua"

Työelämässä menestyminen on nuorille tärkeää – alavalinnoissa kriteereiksi nousevat palkkaus ja kiinnostavat työtehtävät

KESÄTYÖSETELI 2021, 20 paikkaa, Media Avenue Oy, Oulu

Alueen avoimet työpaikat -

KESÄTYÖSETELI 2021, Media Avenue Oy, Oulu, Haku päättyy: 24.01.2021 klo 23:00, muu osa-aikatyö, Kesto: 11 pv - 1 kk
Kesän halutuimmat kesätyösetelipaikat jaossa Media Avenuen kiihdytyskaistalla! OULU-ROVANIEMI-RAAHE-KEMI Media Avenue osallistuu nuorten työllistämiseen ja palkkaamme kesällä kesäsetelinuoria tutustumaan asiakaspalvelun ja markkinoinnin saloihin toimistoihimme usealle paikkakunnalle. Varsinaista tulosvastuuta sinulle ei laiteta, vaikkakin hyvin onnistuessasi sinut siitä palkitaan. Oletko sosiaa...

Pages

Subscribe to Oulun Eteläinen aggregator